top of page

Жить с дислексией. Как?

Информированность о дислексии растет, и этому способствуют различные активности – об этом уже говорят не только специалисты. Оказалось, что многие даже во взрослом возрасте не подозревают, что еще в детстве столкнулись с чем-то таким, что не имело названия, но очень сильно мешало учиться.

На приеме у меня побывали две очаровательные студентки 23 лет. Одна из них учится за границей, в Германии. Вот там то ей и сказали, что студентам с диагностированной дислексией полагаются определенные привилегии. Пришли они за справкой – и рассказали свои истории. Сколько труда приложили они, чтобы быть наравне с другими! Девушки, помня свои мытарства, очень хотели бы помочь в распространении информации о дислексии.

Мы договорились, что они запишут видео и поделятся своим опытом.

Видео получилось очень информативным и креативным – налицо Талант, о котором говорит Рональд Дейвис!


А вот запись в ФБ ее сестры, Катерины Дмитрук:

Ну що ж нарешті прийшов час розповісти про те, що вже давно хотіла написати!) В мене дислексія і це мені не заважає ні мати високі оцінки, ні займатися саморозвитком, ні навіть працювати копірайтером. 🚫 СТОП! Напевно більшість з вас вже подумали: «Дислексія? 🤔Що це? Може вона на щось хвора? Це взагалі серйозно?». ☝🏻На жаль, більшість людей в Україні навіть гадки не мають, що це. Це сумно, саме тому я пишу цей пост! Щоб розповісти вам про це і щоб ви звертали увагу, коли вашим дітям важко читати, чи важко писати, а ще буває складно рахувати. 💥 За даними Міжнародної асоціації дислексії 12% населення мають дислексію. Дислексія визначається як стійка нездатність опанувати навичку читання при абсолютно нормальному рівні інтелекту в оптимальних умовах навчання. ✔️Дислексія може супроводжуватись дисграфією (порушенням письма) та дискалькуляцією (порушення в засвоєнні та виконанні математичних понять та операцій). 👉🏻Дислексія часто дає можливість мозку дивитись на речі під іншим кутом, ніж більшість людей, саме тому дислексики доволі часто досягають успіху! Серед них наприклад: 🔹АЛЬБЕРТ ЕЙНШТЕЙН 🔹 КРІСТІАН АНДЕРСЕН 🔹 УОЛТ ДІСНЕЙ 🔹ТОМ КРУЗ 🔹КІАНУ РІВЗ 🔹 МЭРИЛИН МОНРО Та багато інших (можете погуглити, якщо буде цікаво😉) Я щасливо, що зараз є безліч аудіокниг, тому мені рідко приходиться витрачати багато часу на читання, зараз є безліч онлайн редакторів, тому в моїх текстах вже майже не зустрічаються помилки!👍🏻 Це все прекрасно! І цей текст я пишу лише з просвітницькою метою, щоб ви звертали увагу, якщо ваші діти читають, а їм весь час плутаються букви, або якщо вони вчать правила і легко висловлюють свою думку у творах, але приносять оцінку: за заміст: 11 за орфографію: 4. (В мене таке було не раз😉) Дислексики витрачають, набагато більше часу на навчання, але за те це в мені виховало неабияку наполегливість в університеті!👍🏻 Бо в школі, на жаль, я просто відчувала, що мені ніколи не дотягнутись до відмінників, через це я і не старалася( Мені здавалося, що це не реально і взагалі не для мене. Добре, що з віком я все переусвідомила😍💪🏻! Розширюйте свої межі і відкривайте очі! Гугліть про дислексію! В інтернеті безліч і відео і статей на цю тему👌🏻! @ Zalishchyky
1 просмотр

Похожие посты

Смотреть все
bottom of page